2009. március 3., kedd

Epilógus

Szóval szeretnék majd írni valamiféle összegzést valamelyik nap, most csak azokat írom le amik hirtelen eszembe jutnak:
- nem tudom, hogy mondtam-e mindenkinek, hogy a kiskutyákat (a nagyokat is) háztartási keksszel apportiroztuk, ezzel tanítottuk őket arra, hogy ha elmegyünk akkor menjenek fel a teraszra, hogy nehogy véletlenül rájuk lépjünk. Így tanulták meg a nagyok is, ez nálunk bevált nagyon, és legfőképp olcsóbb, mint bármilyen kutyáknak készült csemege. Így a kiskutyák is nagyon szeretik, lehet nekik adni nyugodtan.
- nagyon szépen kérek mindenkit, akik elvitték a kiskutyákat, hogy a hátralévő pár védőoltásról ne feledkezzenek meg. Az első kutyánk még a szüleimnél parvoban halt meg (tudtalan elsőkutyás gazdiként fogalmunk sem volt arról, hogy a kutyáknak is kell védőoltás), nagyon csúnya kutyabetegségek ezek, előzzék meg őket a védőoltással.
- ugyanilyen fontos a rendszeres féreghajtás is (ha ajánlhatom a Milbemax nevű tablettát, mely a legszélesebb spektrumú a gyógyszerpiacon), főleg ott, ahol gyermekek is vannak. Ez egyébként és a veszettség elleni oltás kötelező is a kutyáknak, ha bármi gond van, a tisztiorvos kérheti az oltási könyvet.
- egyetlenegy gazdit sem szeretnénk zaklatni vagy telefonon hivogatni, tudom, hogy mindegyik kutya jó helyen van, de szivesen fogadunk minden visszajelzést és fényképet is a későbbiekben. Mivel ezt a blogot nem szeretném kitörölni, ha kapunk képeket majd felteszem ide őket. De továbbra is szeretném folytatni az írását, ha nem is ilyen rendszerességgel, de a saját "állatkertünkről" is teszek majd ide fotókat fel.

Köszönöm minden új gazdinak, hogy felvállalták a felelősséget egy kiskutyáért, hogy gondos gazdák lesznek és hogy szeretni fogják őket legalább annyira, mint mi szerettük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése