2009. március 13., péntek

Renoválás

Az elmúlt héten csempét válogattunk, meg szobafestőkkel tárgyaltunk, árajánlatokat kértünk. Sikerült mindent kiválasztani (csempét, tapétát, szobafestőt, kőművest), így szombaton a kőművessel indul a móka. A bejárati ajtó köré belülre szeretnénk csempét rakatni az eddigi sima fehér festés helyett. Illetve kívülre is a ház falára a kis teraszra, mert az nagyon le tud koszolódni és a vakolatot tisztítani szinte lehetetlen. A csempét talán könnyebb lesz pucolni. A járólapot is kicseréltetjük a bejárati ajtó előtt, mert nem értettem, hogy az előző tulaj, hogy tudott oda fehér járólapot rakni. Ha felsíkálom 5 perc múlva már ugyanilyen koszos és a kutyák sem kellettek hozzá.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt a részt nemcsak a kiskutyák amortizálták, hanem mi is, mert ha nagy cuccot cipeltünk be, akkor mindig kopott le egy kicsi a fal éléről, meg a festést is tönkrevágtuk így. Ehhez jöttek még a kis tappancsok, akik igen erőszakosan jelezték, ha ki akartak menni. Szóval borzasztóan néz ki most az egész, de szombattól már alakulni fog.
A festők hétfőn jönnek ők a konyha és az előszoba mellett (ha már úgyis itt lesznek) a hálót és a nappalit is festik, sőt tapétát is választottam a nappaliba az egyik falra, a hálóba pedig vettem egy gyönyörű egészfalas posztert. És ha már lúd, akkor legyen kövér vettünk egy új ülőgarnitúrát is, meg egy hatalmas fotelt külön. B. ez utóbbit már nagyon várja, tervezgeti, hogy abban fog olvasni minden este. Megjegyzem aludni is lehet benne. És én is várom, meg azt is hogy végre helyreálljon a rend.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése